söndag 17 oktober 2010

Riktiga vänner är det finaste som finns!

"De som var hos honom nu var hans vänner, och hans mamma hade fel; de var inte några dåliga vänner. Kanske, tänkte han, går det bara inte att dela upp vänner i goda och dåliga - kanske finns det bara vänner, folk som står vid ens sida när man råkar illa ut och gör att man inte behöver känna sig så ensam. Kanske är de i alla lägen värda att man gör saker som skrämmer en själv för deras skull, att man hoppas det bästa för deras del, att man lever för deras skull. Kanske till och med värda att man dör för dem, om det skulle bli nödvändigt. Inte bra vänner eller dåliga vänner. Bara människor man vill vara tillsammans med, behöver få vara tillsammans med - människor som bygger sina hus i ens hjärta."

                                                                                                -Det, s. 947, Stephen King

5 kommentarer:

  1. Visst är man lycklig lottad som har riktigt bra vänner. Man kanske skulle införa vännensdag där man visar sin uppskattning för sina vänner. Ett komplement till fars- och morsdag. :-)

    SvaraRadera
  2. S. 947? Oj, jösses, är du inte klar snart? ;) Den där boken verkar överdrivet lång :/

    SvaraRadera
  3. Pia, ja det borde finnas! Det är nog många av oss som ibland är lite dåliga på att säga till våra vänner hur mycket vi älskar dom.

    Zachan, den här boken bara växer och växer och kommer aldrig ta slut :) Det var några dagar sedan jag ver på den sidan, nu är jag på 1200 snart. Bara drygt 130 sidor kvar. Puh! Jag börjar bli trött i armarna ;)

    SvaraRadera
  4. Haha, ja jag kan förstå det! Lätta pocketböcker for the win!

    SvaraRadera
  5. Verkligen! Och då är den jag läser ändå en storpocket och inte inbunden! Nej, nu blir det pocketar efter det här :)

    SvaraRadera